Atelier Aroha logo goudkleurig

Trouwring aan welke hand?

Handgemaakt / Uniek

Trouwringen

Oorspronkelijk komt de gewoonte om je trouwring aan je linkerhand te dragen uit het Romeinse tijdperk. De Romeinen geloofden dat er een ader direct van het hart naar de ringvinger van de linkerhand liep. Deze ader kreeg de naam “Vena Amoris”, wat “ader van de liefde” betekent.

𝗥𝗲𝗹𝗶𝗴𝗶𝗲
Of je je trouwring draagt aan je linker- of rechterhand kan afhankelijk zijn van religieuze tradities.
Binnen het Christendom dragen katholieken hun trouwring aan de linkerhand, terwijl protestanten hun ring aan de rechterhand dragen. Binnen de islam wordt de trouwring vaak rechts gedragen en bij een joods huwelijk wordt de ring tijdens de plechtigheid om de rechterhand geschoven, maar wordt daarna door de bruid verplaatst naar de linkerhand.

 

𝗪𝗼𝗼𝗻𝗽𝗹𝗮𝗮𝘁𝘀
Je keuze voor links of rechts kan ook worden bepaald door je woonplaats. In Nederland en België kan het verschillen per regio. In Antwerpen en Brabant is het meestal rechts. In Oost- en West Vlaanderen juist links.

𝗝𝗲 𝗱𝗼𝗺𝗶𝗻𝗮𝗻𝘁𝗲 𝗵𝗮𝗻𝗱
Tegenwoordig gaan mensen steeds vaker voor een praktische optie: als je rechtshandig bent, draag je je trouwring links en andersom. Je dominante hand gebruik je namelijk het meest, waardoor je je trouwring eerder zou kunnen beschadigen. Je kan het ook juist aan je dominante hand dragen, zodat men het vaker ziet.

Hoe zit het met de vinger? Het staat vast dat de trouwring altijd om de ringvinger gedragen moet worden. Maar… moet dat echt?

Elke vinger heeft een eigen symbolische betekenis.
De pink staat voor communicatie en creativiteit.
De ringvinger symboliseert liefde en schoonheid, uiteraard.
Je middelvinger vertegenwoordigt je wilskracht,
en je wijsvinger ambitie en vertrouwen.
Tot slot staat je duim voor onafhankelijkheid.

Het is tenslotte jouw trouwdag, dus jij bepaalt wat de beste optie is!

Wat vind jij: tradities voortzetten of gaan voor moderne alternatieven?

Ontwerp samen je droomtrouwringen. Onze passie is het vervaardigen en creëren van verantwoorde, prachtige en unieke trouwringen die jullie liefdesverhaal perfect weerspiegelen.

Ontwerp en smeed jullie unieke set trouwringen onder begeleiding van goudsmid Leonie van Atelier Aroha. Beleef een bijzondere dag vol liefde en ambacht op een historische locatie in Eindhoven.

FAQ

De prijs van een  set handgemaakte trouwringen is uiteraard afhankelijk van het ontwerp. Je hebt al een mooie set 14 karaats gouden trouwringen vanaf 1800 euro.

Omdat we alle unieke trouwringen met de hand maken hanteren we een levertijd van 6 to 8 weken. Spoed? Ook dan helpen we je graag. Neem dan contact dan kijken we wat er mogelijk is

We raden je aan de eerste afspraak 3 maanden voor jullie grote dag in te plannen. Ga je eerder trouwen? Neem dan contact op, dan proberen we je alsnog van unieke ringen te voorzien

Zeker, tijdens een workshop trouwringen smeden maak je samen jullie unieke set trouwringen. Benieuwd? Meer over deze unieke ervaring lees je hier

Alle sieraden worden gemaakt van hoogwaardige kwaliteit gerecycled 14, 18 en 22 karaats goud in geelgoud, rosegoud en palladium witgoud.

Dat lees je in deze blog

Zij gingen je voor

Unieke sierraden, helemaal afgestemd op jouw wensen. Dat is Atellier Aroha ten voeten uit! Leonie maakte onze trouwringen en het zijn de mooiste ringen die we ooit hebben gezien. Leonie luistert echt naar je en kijkt samen met jou naar de mogelijkheden. Geen idee is haar te gek.
Jody & Jort
Samen met mijn aanstaande heb ik de trouwringen workshop gedaan. Ik had een kapotte geel gouden ring van mijn oma, die heeft Leonie omgesmolten en op mijn verzoek ‘warmer’ goud gemaakt (wat echt een succes is geworden!!!). Ze heeft ons meegenomen in de mogelijkheden voor het vervaardigen van de ringen en vervolgens zijn we aan de slag gegaan. We hebben het hele traject zelf afgelegd: gouden staafje gebogen tot ring - zagen, solderen, hameren,… - tot het eind ontwerp. Hierin heeft Leonie ons goed begeleid en met een prachtig eindresultaat. We hadden geen specialere ringen kunnen hebben, hiervoor zijn we zeer dankbaar!
Sanne & Wouter
Elke dag kijk ik met zoveel liefde en plezier naar de ring die Leonie voor mij gemaakt heeft. Zij heeft de geërfde trouwring van de oma van mijn man omgetoverd tot de trouwring van mijn dromen. Best wel spannend als je een beeld in je hoofd hebt van hoe je iets wilt hebben en dan de uitwerking aan een ander moet toevertrouwen. Maar Leonie overlegt veel met je en neemt je ook goed mee in het proces. Ze geeft ook advies over wat zij denkt dat het eindresultaat extra mooi maakt en welke producten het beste erbij passen. Als kers op de taart heeft Leonie de trouwdatum in het handschrift van mijn man laten ingraveren. Mijn trouwring is écht prachtig geworden, het eindresultaat heeft mijn verwachtingen overtroffen. Ik vind het heel bijzonder dat Leonie deze unieke ring heeft gemaakt voor mij!
Bahia & Stef
goudsmid trouwringen fancy diamant
handgemaakte trouwringen met structuur
bijzonder set trouwringen geelgoud
bijzondere trouwringen
brede trouwringen met golven structuur
goudsmid trouwringen
× Hoe kan ik je helpen?