Over Atelier Aroha

Over Atelier Aroha

Bij atelier Aroha kun je terecht voor unieke handgesmede sieraden in goud en zilver. Uit liefde voor de mensen en de natuur werk ik zo veel mogelijk met gerecylced en fairmined goud en zilver. Daarnaast geef ik workshops edelsmeden waar je in een dagdeel zelf jouw eigen unieke sieraad maakt. Van het ontwerp tot de afwerking, alle stappen voert u (onder professionele begeleiding) zelf uit. Tijdens de workshops zijn de groepen klein waardoor er voor iedereen genoeg persoonlijke aandacht en begeleiding is zodat iedere deelnemer trots en tevreden met een uniek en echt zelfgemaakt sieraad naar huis gaat.

Atelier Aroha is gevestigd op Sectie-C in Eindhoven, een culturele broedplaats voor creatievelingen in allerlei vakgebieden. Kom vooral eens langs!

Waar staat Aroha voor?

Aroha is maori voor liefde. Iets wat voor mij onlosmakelijk verbonden is met sieraden. Sieraden worden met liefde gegeven, gedragen en gemaakt, door mij. Elk item wordt met veel liefde en op ambachtelijke wijze gesmeed, speciaal voor jou.

Fairmined goud

Uit liefde voor de mens en de natuur wordt bij Atelier Aroha zo veel mogelijk met gerecycled en fairmined goud en zilver gewerkt.  Kleinschalige mijnbouwers worden vaak uitgebuit door handelaren. Veel mijnwerkers werken onder zeer gevaarlijke omstandigheden en moeten rondkomen van minder dan een dollar per dag. De fairmined criteria bieden sociale, economische en milieutechnische verbeteringen in de levensomstandigheden van mijnbouwers en hun families. Of u nu op zoek bent naar een set  oorsieraden, een gouden ring of een set trouwringen, bij Atelier Aroha kunnen deze van Fairmined goud gemaakt worden.

Over Leonie

Dit ben ik, Leonie, 34 jaar, ik woon met mijn man en drie kindjes in Eindhoven.

9 jaar was ik, toen ik mijn eerste zilveren ketting maakte, in het atelier van mijn oma, die goudsmid was. Al van kleins af aan keek ik graag naar wat zij maakte, en vooral hoe. Daar is mijn passie voor edelsmeden, en misschien wel voor mooie dingen maken in het algemeen ontstaan.

Na die ene zilveren ketting volgenden vele sieraden, zilver, goud, groot en klein. Ik leerde over edelstenen, vormgeving en vele verschillende technieken van oma. Deze kennis heb ik aangevuld met diverse cursussen en workshops.

Mijn droom was om trouwringen te maken, met mensen, voor mensen, omdat ik het belangrijk vind dit ambacht te delen, te laten zien. Zo veel sieraden zijn zo hetzelfde, ik wil de ruimte bieden om te kunnen ontwerpen/brainstormen, samen een mooi plan uitwerken en daar mee aan de slag. Ik wil graag weten voor wie ik iets maak, ik maak unieke sieraden omdat er steeds maar een exemplaar van is, speciaal ontworpen voor jou.

Dus wil je graag een uniek sieraad laten ontwerpen? Kom dan eens langs, ik denk graag met je mee en ga met veel liefde en plezier aan de slag om jouw wensen te vertalen in een custom made sieraad.