Over Atelier Aroha

Over Atelier Aroha

OVER LEONIE

Dit ben ik, Leonie, 36 jaar, ik woon met mijn man en drie kindjes in Eindhoven.

Als klein meisje was ik nergens liever dan in het goudsmid atelier van mijn oma. Heerlijk vond ik het, om er rond te neuzen en te zien hoe prachtige sieraden ontstonden. Mijn oma vond 9 jaar een prima leeftijd om te leren solderen en me alle fijne kneepjes van dit mooie ambacht bij te brengen. Samen brachten we heel wat uren, dagen en weekenden samen door.
Toen had ik nog geen flauw idee dat ik de afgelopen jaren al zo veel mensen blij mocht maken met unieke en persoonlijke sieraden. Oma wel, die wist het al. “Je bent het in je zei ze”. 

9 jaar was ik, toen ik mijn eerste zilveren ketting maakte, in het atelier van mijn oma, die goudsmid was. Al van kleins af aan keek ik graag naar wat zij maakte, en vooral hoe. Daar is mijn passie voor edelsmeden, en misschien wel voor mooie dingen maken in het algemeen ontstaan.

Ik maakte vele sieraden, zilver, goud, groot en klein. Ik leerde over edelstenen, vormgeving en vele verschillende technieken van oma. Deze kennis heb ik aangevuld met diverse cursussen en workshops.

Mijn droom was om trouwringen te maken, met mensen, voor mensen, omdat ik het belangrijk vind dit ambacht te delen, te laten zien. Zo veel sieraden zijn zo hetzelfde, ik bied de ruimte om te kunnen ontwerpen/brainstormen, samen een mooi plan uitwerken en daar mee aan de slag. Ik wil graag weten voor wie ik iets maak, ik maak unieke sieraden omdat er steeds maar een exemplaar van is, speciaal ontworpen voor jou.

Dus wil je graag een uniek sieraad laten ontwerpen? Kom dan eens langs, ik denk graag met je mee en ga met veel liefde en plezier aan de slag om jouw wensen te vertalen in een custom made sieraad.

“Vol aandacht, warmte en passie voor het vak en haar opdrachtgevers zorgt Leonie echt voor trouwringen die uniek, speciaal en persoonlijk zijn.”

FAIRMINED GOUD

Uit liefde voor de mens en de natuur wordt bij Atelier Aroha zo veel mogelijk met gerecycled en fairmined goud gewerkt.  Kleinschalige mijnbouwers worden vaak uitgebuit door handelaren. Veel mijnwerkers werken onder zeer gevaarlijke omstandigheden en moeten rondkomen van minder dan een dollar per dag. De fairmined criteria bieden sociale, economische en milieutechnische verbeteringen in de levensomstandigheden van mijnbouwers en hun families. Of u nu op zoek bent naar een set  oorsieraden, een gouden ring of een set trouwringen, bij Atelier Aroha kunnen deze van Fairmined goud gemaakt worden.

Atelier Aroha betekent liefde in Maori

Atelier Aroha

Atelier Aroha is gevestigden het Klokgebouw op Strijp-S in Eindhoven, een culturele broedplaats voor creatievelingen in allerlei vakgebieden. Kom vooral eens langs. Koffie en thee staat klaar

maak gerust een afspraak

Neem gerust een vrijblijvende afspraak om de mogelijkheden te bekijken.