Over atelier Aroha

Bij atelier Aroha kun je terecht voor unieke handgesmede sieraden in goud en zilver. Uit liefde voor de mensen en de natuur werk ik zo veel mogelijk met gerecylced en fairmined goud en zilver. Daarnaast geef ik workshops edelsmeden waar je in een dagdeel zelf jouw eigen unieke sieraad maakt. Van het ontwerp tot de afwerking, alle stappen voert u (onder professionele begeleiding) zelf uit. Tijdens de workshops zijn de groepen klein waardoor er voor iedereen genoeg persoonlijke aandacht en begeleiding is zodat iedere deelnemer trots en tevreden met een uniek en echt zelfgemaakt sieraad naar huis gaat.

Atelier Aroha is gevestigd op Sectie-C in Eindhoven, een culturele broedplaats voor creatievelingen in allerlei vakgebieden. Kom vooral eens langs!

 

waar staat aroha voor

Aroha is maori voor liefde. Iets wat voor mij onlosmakelijk verbonden is met sieraden. Sieraden worden met liefde gegeven, gedragen en gemaakt, door mij. Elk item wordt met veel liefde en op ambachtelijke wijze, speciaal voor jou.

 

Fairmined goud

Uit liefde voor de mens en de natuur wordt bij Atelier Aroha zo veel mogelijk met gerecycled en fairmined goud en zilver gewerkt.  Kleinschalige mijnbouwers worden vaak uitgebuit door handelaren. Veel mijnwerkers werken onder zeer gevaarlijke omstandigheden en moeten rondkomen van minder dan een dollar per dag. De fairmined criteria bieden sociale, economische en milieutechnische verbeteringen in de levensomstandigheden van mijnbouwers en hun families. Of u nu op zoek bent naar een set  oorsieraden, een gouden ring of een set trouwringen, bij Atelier Aroha kunnen deze van Fairmined goud gemaakt worden.

over leonie

9 jaar was ik, toen ik mijn eerste zilveren ketting maakte, in het atelier van mijn oma, die goudsmid was. Al van kleins af aan keek ik graag naar wat zij maakte, en vooral hoe. Daar is mijn passie voor edelsmeden, en misschien wel voor mooie dingen maken in het algemeen ontstaan.

Na die ene zilveren ketting volgenden vele sieraden, zilver, goud, groot en klein. Ik leerde over edelstenen, vormgeving en diverse technieken van oma. Deze kennis heb ik aangevuld met diverse cursussen en workshops.

Inmiddels ben ik 32 en vind ik het nog steeds geweldig om mooie sieraden voor mensen te maken en misschien nog wel leuker mensen te helpen om hun eigen persoonlijke sieraad zelf te maken. Zo bijzonder om te zien dat het sieraad wat iemand zelf heeft gemaakt ook echt bij die persoon past.